Orange Smart City – Hînceşti prima localitate


În premieră, în ţara noastră a fost implementat conceptul de Smart City – platformă ce presupune utilizarea soluţiilor digitale pentru dezvoltarea urbană.
Hînceşti este prima localitate în care conceptul de Orange Smart City a avansat cel mai mult. Primul pas a fost transformarea localităţii într-un „oraş conectat”, cu acces la internet de mare viteză prin fibră optică, 4G, dar şi WiFi gratuit.
Recent, la Hânceşti, Orange şi partenerii săi au implementat un proiect pilot destinat eficientizării consumului de energie electrică. Soluţia funcţionează în baza reţelei LoRaWan, o inovaţie adusă pentru prima dată în Republica Moldova de către Orange. Tehnologia pune bazele unei platforme deschise şi interoperabile, ce poate fi extinsă şi adaptată nevoilor în schimbare ale cetăţenilor şi ale municipalităţilor. Vorbim despre soluţii inteligente pentru transportul public, măsurarea calităţii aerului sau a apei potabile, controlul traficului terestru, monitorizarea video a oraşului, parcările inteligente sau managementul colectării gunoiului etc. Costurile de dezvoltare şi implementare ale proiectului pilot sunt acoperite integral de Orange Moldova.
Conceptul de Smart City implementat la Hînceşti presupune o gestionare inteligentă a sistemului de iluminat stradal pe 2 cele mai importante străzi ale oraşului. Pentru aceasta a fost construită o infrastructură wireless dedicată proiectului iar pe stâlpii de electricitate existenţi au fost instalate echipamente inteligente la corpurile de iluminat. Toate acestea sunt controlate de la distanţă printr-un centru de regie ce supervizează orice acţiune din reţea prin intermediul unei platforme de management al iluminatului stradal, online.
Implementarea conceptului de Smart City la Hînceşti asigură:
  • buna funcţionarea a unui sistem unic de gestionare a evenimentelor din reţea şi monitorizarea în timp real a întregii reţele;
  • punerea la dispoziţia echipelor de intervenţie a informaţiilor exacte şi complete despre eventualele defecţiuni;
  • reducerea intensităţii luminoase pe fiecare lampă în parte şi configurarea unor programe personalizate de iluminat în funcţie de intensitatea traficului pe diferite intervale orare;
  • prevenirea şi detectarea consumului neautorizat de energie şi a fraudelor;
  • creşterea calităţii serviciilor, scăderea costurilor de mentenanţă şi generarea unor economii de cca 50% la consumul de electricitate etc.

2 coment.:

Chirtoaca Andrian spunea...

https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/applicationQuery?lang=en&_ga=1.54724715.172353619.1459514327

Blogger spunea...

Strange "water hack" burns 2 lbs overnight

At least 160 thousand men and women are utilizing a easy and SECRET "liquid hack" to burn 2lbs every night in their sleep.

It's painless and it works with everybody.

This is how to do it yourself:

1) Get a glass and fill it with water half full

2) Then learn this strange hack

you'll be 2lbs skinnier when you wake up!

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top