Ce trebuie sa cunoastem cind cumparam un aparat foto digital !?


Odata ajunsi in magazinele de specialitate, urmeaza sa ne decidem ce tip de aparat foto cumparam, si cum facem o achizitie reusita. De multe ori, principalul element de care tin cont cumparatorii la alegerea unui aparat foto digital sunt „megapixelii”, insa nu intodeauna acest element determina o achizitie cu adevarat reusita.
Pentru a face o elegere corecta este important sa tinem cont de urmatorele lucruri:
Sa determinam ce anume avem nevoie?
O greseala pe care o observam la unii cumparatori de aparate foto digitale, este achizitionarea unui aparat care nu corespunde cerintelor lor, si sunt dincolo de ceea ce au cu adevărat nevoie. Este important sa ne gindim la urmatoarele intrebari:
De ce avem nevoie sa cumparam aparatul foto?
Ce tip de fotografie dorim sa facem? (portrete, peisaje, macro, sport)
Unde dorim sa utilizam aparatul ? (interior, exterior, la lumină scazuta, lumina puternica)
Va ramine in mare parte in modul automat sau dorim sa invatam arta de a fotografia?
Ce nivel de experienta avem cu aparate foto?
Ce tip de caracteristici cautam? (zoom lung, de stabilizare a imaginii, ecran LCD mare, etc)
Cit de important este marimea si portabilitatea?
Care este bugetul stipulat?
In functie de raspunsul la intrebarea de mai sus, puteti alege un aparat foto din urmatoarele categorii:
- Ultracompact:  este mic si usor, compatibil cu orice buzunar si poate fi utilizat pentru efectuarea pozelor destul de rapid in orice situatie sau loc. Este bazat pe setarile prestabilite, fara mari conostinte in arta tehnologiilor.
- Compact: are un zoom mai mare si ceva mai multe optiuni decat cele din prima categorie. Unele pot filma in format HD (high definition).
- Superzoom: au aspectul unui aparat profesionist, iar obiectivul sau poate mari de 20X, fara a fi nevoie de mai multe obiective, precum in cazul DSLR-urilor (digital single-lens reflex). De asemenea, ofera control asupra balansului de alb sau asupra duratei si modului de expunere.
- DSLR: sunt cele mai performante, ce produc, evident, si fotografiile de cea mai buna calitate. Modelele pentru incepatori au, in continuare, presetari, insa, cand prindeti curaj, puteti prelua controlul total asupra optiunilor. Nu in utltimul rand, in acest caz, este eliminat timpul mort dintre momentul in care apasati pe buton si captarea fotografiei.
Daca alegeti un aparat DSRL, este de preferat sa cumparati obiectivul separat, cel care este livrat, de obicei, cu tot cu aparat, fiind de calitate mai slaba. Astfel, pentru inceput, veti dori un obiectiv care sa acopere distantele la care se fotografiaza cel mai des, adica intervalul 18 – 200 mm.
Inainte de a cumpara aparatul foto digital, consultati-va cu consultantul de vinzari, respectiv intrebati de perioada de garantie oferita, brandul aparatului, pozitionarea acestuia pe piata foto, reusita modelului ales, si daca exista un centru autorizat de reparatie in localitatea ta.
Aveti grija la indeplinirea contractului de garantie si cititi atent punctele stipulate in contract.
Sursa: Cumpar.MD

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top