Gartner: În 2017 smartphone-urile vor deveni mai inteligente decît proprietarii lor

Potrivit analiștilor de la Gartner, pînă în 2017, smartphone-urile vor deveni mai deștepte decît proprietarii acestora. Dispozitivele mobile, în baza datelor colectate anterior, vor putea anticipa acțiunile utilizatorilor, cum ar fi: cumpărăturile care trebuiesc făcute. Informațiile vor fi prelucrate de către serviciile personale în cloud.
“Smartphone-urile devin mai inteligente, iar în 2017 acestea vor deveni chiar mai destepte decît proprietarii acestora. Dacă, de exemplu, dimineaţa pe drum sunt ambuteiaje, smartphone-ul va seta deșteptatorul la un timp ceva mai devreme, astfel încît stapînul său să nu întîrzie la serviciu. În cazul în care întîrzierea este inevitabilă, dispozitivul trimite un SMS colegului cu care este programat să se întîlnească. Smartphone-ul va aduna informații de la o mulţime de surse: calendar, desteptător, senzori, etc.”, a declarat Carolina Milanesi, de la Gartner.
Potrivit ei, telefoanele au devenit smartphone-uri datorita tehnologiei şi aplicațiilor. ”Tehnologiile au adăugat camera și senzorii, iar aplicațiile le-au combinat”, a adăugat Milanesi. Acestea și multe altele au avut un impact pozitiv asupra vieții de zi cu zi a unui om, care a primit posibilitatea să folosească timpul său mult mai eficient.
Expertul a specificat că smartphone-urile vor deveni şi mai deştepte, nu datorită apariției inteligenței artificiale, ci datorită tehnologiilor și volumului de date stocate în “nori”.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top