Cele mai asteptate smartphone-uri in 2014. Primele modele apar in ianuarie! (Foto)

Ce planuri de lansare au marii producatori pentru anul viitor. Mai sunt cateva saptamani pana cand ne vom lua ramas bun de la 2013. A fost un an bogat in lansari de produse noi, tehnologii inovatoare si a schimbat trenduri in ceea ce priveste tehnologia. Anul viitor nu se anunta nici el mai prejos. 2014 va fi momentul in care smartphone-urile si tabletele ieftine vor domina piata, comunicarea va fi criptata aproape in totalitate iar companiile precum Microsoft ar putea reveni in forta.

 .

Ca de obicei, cel mai bogat segment in lansari se anunta a fi cel al smartphone-urilor. Samsung va fi in prima linie cu 4-5 produse importante. Samsung Galaxy S5 ar putea fi prezentat in prima parte a anului, la Mobile World Congress 2014. Alaturi de presupusul procesor cu arhitectura pe 64 de biti, Galaxy S5 ar putea veni cu o camera de 16 MP, display PLS LCD, senzor de amprenta si, desigur, Android 4.4 KitKat.

Nu va singura noutate a coreenilor insa, pentru ca zvonurile dau ca sigure si lansarile unui Samsung Galaxy Note de buget, a modelului Samsung Galaxy Round dar si a liniei Galaxy F, care ar putea deveni noua nava-amiral a companiei. Logic, acesta va costa mai mult decat viitorul Galaxy Note 3. Pe langa acestea, Samsung pregateste si intrarea in scena a dispozitivelor cu ecran UltraHD. Insa pana atunci va trebui sa ne multumim „doar” cu rezolutia WQHD (2560x1440).


Nici rivalii coreenilor nu vor sta cu mainile in san. iPhone 6 ar putea fi lansat ceva mai tarziu, in iunie sau septembrie. Noul telefon Apple ar putea veni si cu iOS 8, daca e sa ne luam dupa traditia companiei din Cupertino. Una din cele mai asteptate caracteristici a noului iPhone 6 va fi tehnologia NFC, fata de care Apple a preferat sa se tina la distanta pana acum. Conform Business Insider, Apple are pregatite mai multe prototipuri, inclusiv unul cu ecran de 6” sau altul cu cristal de safir. Butonul Home ar putea fi mutat pe lateral, iar ecranul va fi aproape sigur mai mare. Tot aceeasi probabilitate o are si zvonul lansarii simultane a doua modele diferite, la fel ca in cazul iPhone 5S si iPhone 5C.


Surprinzator, exista foarte putin informatii despre viitorul Google Nexus 6. Acesta ar putea avea un ecran enorm, de 6,3" AMOLED Plus, full HD. Zvonurile dau aproape sigur un proces octa-core, cel mai probabil Exynos 5 si 3 GB memorie RAM. Spre deosebire de versiune anterioare, acesta va avea 128 GB spatiu de stocare. Sistemul de operare ar putea fi Android 4.5 (nume de cod Lollipop, Lime Pie, Licorice, Lion, Laffy Taffy sau orice alt desert care incepe cu litera "L").


Alta lansare interesanta va fi HTC M8, urmasul lui HTC One. Acesta ar putea avea un ecran cu rezolukie 2K, procesor quad core Qualcomm Snapdragon 800, 3 GB RAM si noua interfata HTC Sense 6.0. Tot la MWC 2014 am putea vedea si HTC Tiara, a carui lansare trebuia sa aiba loc anul acesta, dar a fost amanata.

LG nu pare sa aiba pregatit niciun flagship care sa urmeze modelului LG G Flex. Coreenii ar putea aduce insa la MWC 2014 G2-ul in varianta Mini.


Si Nokia pare sa isi mai revina putin. Va prezenta in februarie smartphone-ul Nokia Lumia 1820, cu o camera asemanatoare celei Lytro (poti focaliza dupa ce ai facut poza) si asistentul virtual Cortana (echivalentul Microsoft pentru Siri). Nu uitam insa nici de Nokia Normandy, primul telefon cu Android, produs de finlandezi, sau Nokia Lumia 929, cu Windows Phone 8.1, ecran de 5” Full HD, procesor Snapdragon 800 tactat la 2,2 GHz si o camera de 20 MP, asemanatoare celei de pe Lumia 1520, conform GSM Arena.
Si nu am uitat nici de Sony, care ar putea prezenta la CES 2014 Xperia Z2 „Avatar”. Smartphone-ul ar putea avea un display IGZO, iar camera de 20,7 MP cu optica Carl Zeiss ar putea filma 4K. Avatar va folosi Android Kit Kat si va beneficia de cel mai nou procesor Snapdragon. Alaturi de Samsung Galaxy S5, Xperia Z2 va concura direct cu iPhone 6.


Nici chinezii nu vor sta degeaba. Oppo Find 7 ar putea fi primul smartphone cu ecran 2K (2560x1440 pixeli), procesor Snapdragon 805, tactat la 2,3 GHz, 3 GB RAM si o baterie de 4.000 mAh. Dupa succesul pe care l-au avut cu P6 si valul de entuziasm provocat de anuntul lui P8, primul telefon cu procesor octa-core, Huawei va prezenta probabil mai intai modelul de buget Ascend W3, cu Windows Phone.


Cei de la Blackberry Ltd. nu au fost prea inspirati cand au ales momentul lansarii Blackberry Z30. Desi varf de gama, acesta a fost eclipsat de lansarile iPhone 5S si 5C. Pentru 2014 canadienii au pregatit doua noi modele interesante. Cu toate ca Z30 inca nu e disponibil peste tot in lume, Blackberry va lansa la inceputul anului un smartphone si mai mare. Blackberry Z50 ar trebui sa fie urmatorul varf de gama, cu un ecran de 5,2”, rezolutie 1080x1920 si procesor quad-core.
Cel de-al doilea telefon pe care l-am putea vedea lansat in 2014 este Blackberry Q30, cu tastatura QWERTY. Se pare ca acesta ar avea un procesor la 2,3 GHZ, display de 4” si 3GB RAM, dar informatiile nu sunt foarte sigure, spun cei de la CrackBerry.

Insa una din cele mai asteptate vesti a venit din partea Canonical. Se pare ca Ubuntu Edge a trecut de esecul strangerii de fonduri si va vedea totusi lumina zilei, fiind primul telefon cu Linux Ubuntu de pe piata.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top