De ce se închide fabrica Nokia de la Cluj ?

CEO-ul Nokia, Stephen Elop, a explicat în cadrul unei conferinţe telefonice cu jurnaliştii români de ce se închide fabrica Nokia din Jucu şi ce se va întampla cu angajaţii români.
Fabrica Nokia din Jucu, Cluj se închide deoarece aici se fabrică telefoane low-end (mai puţin performante), iar astfel de terminale nu mai sunt la modă în Europa, majoritatea utilizatorilor preferând telefoanele inteligente cu ecrane sensibile la atingere.
“Telefoanele low-end sunt, în schimb, foarte căutate în India şi China şi era o problemă pentru noi să fabricăm telefoanele aici şi să le exportam în Asia”, a declarat Elop.
 Angajaţii români vor continua să lucreze la fabrica Jucu din Cluj până la sfârşitul acestui an, însă, vor fi plătiţi până în luna martie a anului viitor. Întrebat de ce se închide fabrica de la Cluj şi de ce nu se fabrică aici smartphone-uri, Elop a declarat că nu se pune aşa problema pentru că nici la celelate fabrici ale companiei  din Salo, Finlanda, Komarom, Ungaria și Reynosa, Mexic nu se va mai pune accentul pe asamblarea de terminale, ci se vor concentra pe producţia de software. Planul este ca acestea să se concentreze pe clienți, software dedicat în mod specific piețelor și personalizarea pachetelor de vânzare.
Nokia poartă discuţii cu oficilităţile locale şi cu cele de la Bucureşti pentru a oferi persoanelor disponbilizate posibilitatea de a-şi găsi un alt loc de muncă. De asemenea, finlandezii poartă discuţii cu diverse companii pentru a prelua fabrica de la Jucu. Întrebat dacă Nokia are de gând să deschidă o fabrică în Republica Moldova, Elop a răspuns cu un NU categoric. “Nu vom deschide o altă fabrică în Europa şi în niciun caz în Republica Moldova”.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top