O grupare criminală suspectată de furtul calculatoarelor în sumă de peste 80 000 lei

În rezultatul unor măsuri operative de investigaţie poliţia capitalei a reţinut o grupare criminală, în componenţă a patru tineri, cu vârstele cuprinse între 18 şi 21 ani, fiind suspectaţi de faptul că în noaptea spre 14 septembrie curent, au pătruns prin spargerea geamului în sediul unei societăţi cu răspundere limitată din mun. Chişinău. Suspecţii de aici au sustras 11 notebookuri de diferite modele estimate la preţul de peste 80 000 lei. Obiectele furate urmau să fie comercializate pe piaţa neagră.
Oamenii legii i-au identificat şi au fost reţinuţi după o săptămână de activitate operativă. Este de menţionat faptul că doi dintre suspecţi sunt studenţii unei instituţii de învăţământ din capitală, ceilalţi doi sunt neangajaţi în câmpul muncii. Fiind audiaţi în cadrul acţiunilor de urmărire penală, aceştia şi-au recunoscut fapta incriminată. Pătrunderea în sediul firmei respective a fost pregătită din timp, doi din ei au stat să supravegheze împrejurimile, alţii doi au sustras cele 11 calculatoare.
Totodată forţele de ordine au acumulat deja probe suficiente pentru a demonstra complicitatea grupării de pătrundere într-o altă încăpere de unde au fost furate bunuri materiale în valoare de peste 22 000 lei. Este vorba de sediul unui operator GSM din Republica Moldova.
Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art.186 alin.4 ”Furtul în proporţii mari” Cod penal, care prevede pedeapsa cu închisoare de la 5 până la 10 ani.


0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top