Piratii au debarcat in Parlamentul din Berlin

Partidul Piraţilor a reuşit în scrutinul regional din oraşul-land Berlin să acceadă în premieră într-un legislativ regional din Germania, ca urmare a votului favorabil exprimat de 8,9% din alegătorii capitalei federale.
Noii parlamentari, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, i-au devansat la alegeri pe reprezentantii Partidului Liber Democrat, aflati la guvernare alaturi de crestin-democratii cancelarului Angela Merkel si care au obtinut doar 2% din voturi.
Campania tinerilor politicieni a fost initial axata pe probleme ce vizeaza Internetul: transferul de date, cenzura si protectia informatiilor. Insa au atins si chestiuni sociale aflate la ordinea zilei, cum sunt cele legate de drepturile omului.
Reprezentantii Partidului Piratilor au atras votanti tot din randul tinerilor. Motivul: “Se concentreaza mult pe liberalism, libertate si auto-determinare”, a subliniat reprezentantul unui institut de sondare a pietei.
Remarcat prin non-conformism, partidul a fost fondat in 2006 si campania dusa de el rezoneaza perfect cu spiritul capitalei germane, sunt de parere expertii.
Nici Partidul Piratilor nu este la primul succes. Versiunea originala suedeza a partidului a obtinut in 2009 un loc in Parlamentul European cu 7% din voturi.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top