Numarul utilizatorilor de Internet a ajuns la 2,1 miliarde. Afla cum este impartita reteaua mondiala

Numarul utilizatorilor de Internet a ajuns anul trecut la aproximativ 2,1 miliarde, iar aproape jumatate dintre acestia provin din tarile asiatice, se arata in raportul firmei de cercetare The Royal Pingdom.
Asia este “casa” a circa 44% din numarul total de utilizatori de Internet din lume , in Europa sunt aproximativ 23%, America de Nord este reprezentata de aproximativ 13% din utilizatori si unul din zece useri sunt din America Latina. La nivel mondial, Africa, Orientul Mijlociu si Australia reprezinta 6%, 3% si respectiv 1% din utilizatori. Totodata, potrivit sursei, aproape jumatate dintre utilizatorii de internet sun tineri sub 25 de ani.

In topul tarilor cu cei mai multi useri de Internet pe primul loc se afla China, unde reteau globala este folosita de mai mult de 485 milioane de oameni, nivelul de penetrare a internetului fiind de doar 36%. In Europa, tara cu cei mai multi utilizatori este Rusia.

555 mil. de site-uri

Numarul site-uri de pe internet la sfarsitul anului 2011 se ridica la peste 555 milioane, mai arata The Royal Pingdom, iar aproximativ 300 de milioane dintre acestea au fost deschise in cursul anului trecut. Totodata, numarul conturilor de e-mail, care la sfarsitul anului 2011 a totalizat 3,15 miliarde, este de circa 1,5 ori mai mare decat numarul total al utilizatorilor.
Browser-ul web cel mai popular pentru PC-uri ramane Internel Explorer, cu o cota de 39%. Google Chrome este al doilea ca raspandire, cu 28%, iar Mozilla Firefox inchide top 3 fiind preferat de un sfert dintre utilizatorii de Internet.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top