Cel mai bun browser pentru fiecare sistem de operare

Competiția între browsere este mai acerbă ca niciodată. Google scoate în față o nouă versiune Google Chrome, Mozilla îmbunătățește de zor Firefox iar noua echipa Internet Explorer face lucruri grozave cu browserul lor. Sa nu uitam însă nici de browserele Apple sau Opera sau de browserele pentru smartphone-uri sau tabelte.

Ce browser sa folosim atunci?
Haideți să aflăm care dintre acestea îmbină cel mai bine viteza, flexibilitatea și este si remarcabil.

Cel mai bun browser pentru viteza
Am testat ultimele versiuni oficiale ale marilor browsere: IE9, Safari 5.1, Firefox 9, Chrome 16 și Opera 11.6 pentru a vedea cum se comporta pe desktop. Putem spune că toate oferă viteză,  dar există totuși diferențe când vine vorba de lucruri precum performanța JavaScript.
În ceea ce privește Sunspider JavaScript, Firefox și-a lăsa adversarii mult în spate, alergând printre teste într-o impresionantă viteză de 189.4 ms fiind urmat de Safari cu 219.6 ms, IE9 (247.9 ms), Opera (254.3 ms) și Chrome (291.0 ms).
Toate acestea se datorează unor noi instalări fără plugins, extensii sau alte lucruri similare: odata ce începi încărcarea browserului, performanța începe să se vadă.

Cel mai bun browser pentru add-ons
Poți obține add-ons pentru toate browserele principale, insă Firefox este limita aici: numărul mare de add-ons și scripturi Greasemonkey fac ca reputația de „brici” al netului să fie bine meritată. Este de departe cel mai funcțional browser web și are și cea mai bună sincronizare. Totuși, deși toate browserele principale sunt expansibile, și unele – precum Safari – nu au o librărie mare de add-ons, poți să obții lucruri esențiale precum navigare pe Twitter sau Gmail, scrie Tech Radar.
Opera trebuie menționat aici deoarece este mai mult decât un browser. Are mail integrat, newsgrupuri și IRC chat, pentru a îmbunătăți conexiunile slabe pe mobil, sidebar-style pentru jocuri, aplicații web și alte utitlități.

Cel mai bun browser pentru Windows 7
Safari este cel care pică aici: arată destul de ciudat pe Windows și nu oferă nimic impresionant fața de adversarii săi. IE9 și Opera se prezintă amandouă bine pe Windows 7 însă din nou Firefox le întrece în viteză și expandabilitate.

Cel mai bun browser pentru Windows Vista
Și aici tot Firefox stă cel mai bine, 192.2 ms față de IE9 (193.7 ms), Safari (224.4 ms), Chrome (246.6) și Opera (251.2 ms). Și nu e doar cel mai rapid pe Vista ci și cel mai flexibil.

Cel mai bun browser pentru Windows XP
Aici Internet Explorer face o baie rece, deoarece Microsoft nu face IE9 compatibil pentru sistemele de operare mai vechi. Și rămân asfel în competiție doar cele patru Safari 5.1, Firefox9, Chrome 16 și Opera 11.6. Dintre acestea Chrome cere cei mai puțini RAM și spațiu pe hardik, facând-ul cea mai bună opțiune oentru XP. Asta îl face și cel mai bun browser pentru netbook-uri.

Cel mai bun browser pentru OSX
Firefox a întrecut și aici, obținând o viteză de 153.8 ms față de Safari 209.2 ms, Opera 214.7 ms și Chrome 225.3 ms. Totuși aspectul placut al lui Safari întrece interfața oribilă a Firefox. Pentru cei care nu contează asa mult aspectul, Firefox este cea mai buna optiune pentru utilizatorii Mac. Cei care sunt deranjați de aspect pot folosi Opera sau Chrome. În timp ce Safari este o perfecta și decentă alegere, rivalii se descurcă totuși mai bine în teste.

Cel mai bun browser pentru protecție
Toate browserele testate au o excelenta politică de protecție incluzând navigare privată și atenționare privind paginild suspectd, insă IE9 iese în față: sistemul său de protecție îți dă posibilitatea să te înscrii pentru listele de website-uri care nu te urmăresc.

Cel mai bun browser pentru HTML5
Toate browserele principale suportă HTML5, insă când vine vorba de standarde înalte, Chrome și Firefox se află în top. Potrivit Caniuse.com, Firefox și Chrome au înregistrat 89% standards suport pentru HTML5, în timp ce Safari 78%, Opera 74% și IE9 52%. Dacă adăugăm CSS support în ecuație atunci avem 87% pentru Firefox și Chrome, 83% pentru Safari, 75% pentru Opera și 59% pentru IE.

Cel mai bun browser pentru Android
Browserul prestabilit pentru Android este destul de bun, însa Opera Mobile este cel mai potrivit pentru smartphone-uri. Are o interfata atrăgătoare, are viteză buna și se sincronizează perfect cu desktopul. Pentru tablete, browserul prestabilit este opțiunea preferată în timp ce Dolphin for Pad și Firefox sunt puțin cam slabe, sunt incă in beta.

Cel mai bun browser pentru iPad
iCloud este cea mai bună opțiune, în special pentru iPad2, fiind mult mai rapid și de încredere decât iCab Mobile, cu un look considerabil mai bun decât Atomic Browser, și e mai puțin probabil să te ducă înapoi la desktop fără nici un motiv serios.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top