1,000,000 de utilizatori pe zi fără cache – cum poți face asta?


Îmi place transparența companiilor moderne. Nu te poți confrunta cu probleme decât ajungând în situația ce te forțează să pui altfel problemă, să găsești acea linie care poate ridica traficul exponențial sau care poate face diferența. Nimic nu e mai frumos decât să faci parte dintr-un astfel de mediu tânăr, cu o atmosferă de antreprenoriat și (r)evoluție. Dar atunci când și împărtășești treburile devin și mai plăcute pentru cei care te urmăresc fiindcă acum știu că nu ești perfect, că tu experimentezi, că în spate există oameni care fac greșeli și care încearcă să le repare.
Se pare că cei de la wooga au sesizat acest aspect și au publicat o prezentare pe Slideshare în care ne prezintă cum au abordat ei problema scalabilității, depășind bariera de 1,000,000 de utilizatori zilnic. Au apărut probleme, le-au rezolvat, unde s-a atins o limită, s-a schimbat și s-a mers mai departe.
Ca un mesaj ce l-am concluzionat din toate prezentările și articolele similare este că cel mai bine e să nu reparăm ceva dacă nu e stricat. Pe parcurs ce traficul crește, trebuie să aveți scenarii pregătite și trebuie să știți cum puteți reacționa la ele foarte rapid.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top