Atenție! Profilul tău pe rețeaua de socializare este în PERICOL

Cazurile de falsificare a profilurilor de pe rețelele de socializare sunt în creștere. Potrivit Procuraturii Generale, în acest an au parvenit 29 de plîngeri, în care datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt folosite în scopuri denigratoare și pornografice.

Astfel, deoarece web-serverele rețelelor respective se află pe teritoriul altor state, procuratura anunță că s-a adresat de mai multe ori organelor competente din SUA, Federația Rusă pentru a identifica infractorii. Aceștia adesea se dovedesc a fi minori sau adolescenți.

În baza petițiilor parvenite, procuratura a inițiat 16 proceduri contravenţionale şi 13 cauze penale.

Procurorii mai menționează că campion la critici în ce privește securitatea utilizatorilor este rețeaua de socializare Facebook care numără peste 800 milioane de utilizatori. Aceasta mai este învinuită că ar încălca drepturile de autor și nu ar proteja intimitatea persoanelor înregistrate.

Persoana care a devenit victima unor astfel de infracțiuni informatice pot depune o plîngere sau un denunț în acest sens la Procuratura Generală.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top