Cei mai urmăriţi oameni de pe Internet


Internetul este fără doar și poate locul unde apelăm cel mai des pentru a caută informații legate despre subiectele care ne interesează. Dar ce ne interesează până la urmă? Ce căutăm pe Internet sau mai bine zis, pe cine căutăm pe Internet ?

Cei mai urmăriţi oameni de pe Internet

Cei mai urmăriți oameni de pe Internet vin din industria muzicii, fapt firesc având în vedere promovarea de care beneficiază această industire în ultima vreme. Și totuși, ce facem când stăm pe Facebook, Youtube sau Twitter ? După cine ne uităm, pe cine ascultăm și privim sau pe cine urmărim ?



Analizând Fan Page-urile de pe Facebook observăm că cei mai mulți utilizatori sunt fanii artiștilor din domeniul muzical, în urma acestora fiind lăsați sportivii, actorii și politicienii. Se poate trage ușor concluzia că muzica este principalul hobby al oamenilor prezenți pe Facebook, lucru firesc având în vedere simplitatea acestei activități care presupune un minimum de efort și poate fi practicat în același timp cu alte activități.

Cu toții ascultăm muzică acasă, pe stradă, în mașină și în diferite spații publice, iar acest lucru se reflectă în mod clar în topul Fan Page-urilor de pe Facebook.

TOP 5 pagini pe Facebook

1. Rihanna - 46,526,895 de fani


2. Lady Gaga - 44,753,500 de fani

3. Michael Jackson - 41,986,322 de fani

4. Shakira - 41,648,188 de fani

5. Justin Bieber - 37,139,764 de fani


Pe site-ul Youtube, artiștii nu stau atât de bine la numărul de oameni abonați(subscribers) la videourile lor, dar acest lucru nu este deloc îngrijorător având în vedere că cele mai vizualizate linkuri de pe pagină sunt tot din domeniul muzical.

Primele 5 videouri de pe Youtube sunt melodii care au atins pragul sutelor de milioane, însă clasamentul artiștilor pe acest site diferă față de numărul fanilor de pe Facebook. Justin Bieber este persoana cu cel mai vizualizat video din lume, devansându-le astfel pe Rihanna și Lady Gaga.

TOP 5 videouri pe Youtube

1. Justin Bieber ft. Ludacris - Baby – 650,646,495 de vizualizări

2. Lady Gaga - Bad Romance - 424,314,256 de vizualizări

3. Jennifer Lopez - On the Floor ft. Pitbul - 418,669,421 de vizualizări

4. Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) - 414,179,714 de vizualizări

5. Eminem ft. Rihanna - Love the Way You Lie - 398,303,738 de vizualizări


Situația de pe Twitter este una spectaculoasă în ceea ce privește cifrele realizate de principalii protagoniști ai aceste rețele. Numărul de urmăritori pe Twitter este factorul după care se poate analiza impactul unui cont, dar nu trebuie neglijat nici raportul dintre oameni urmăriți și urmăritori.

Lady Gaga este cel mai urmărit om de pe Twitter, în timp ce Justin Bieber ocupă locul secund în acest top. Importanța acestor conturi este definită prin faptul că cifrele la care au ajuns acești artiști sunt de ordinul milioanelor.

Notorietatea lui Lady Gaga pe această rețea de socializare este una în continuă creștere. Având în vedere că numărul de urmăritori ai contului Youtube(6.279.679 followers) adunat cu cel al contului CNN Breaking News(5.492.223 followers) tot nu ajunge la nivelul cifrelor pe care le are Lady Gaga.

Un alt lucru interesant care se poate observa pe această rețea este faptul că Justin Bieber este mai urmărit pe Twitter decât președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama(10.887.552 followers), lucru care trebuie luat în calcul în analiza mediului online.

În raportul dintre numărul de urmăritori și numărul de oameni urmăriți, Lady Gaga și Justin Bieber sunt devansați de către Katy Perry și Kim Kardashian, care stau mult mai bine la acest capitol. Numărul mare de oameni pe care îi urmăresc Lady Gaga și Justin Bieber este o strategie prin care își recompensează fanii, fiind o formă de cadou online foarte apreciată de către utilizatorii Twitter.

TOP 5 conturi Twitter

1. Lady Gaga - 15,259,695 urmăritori(followers) - 141,156 – oameni urmăriți(following)

2. Justin Bieber - 13,974,461 followers - 118,905 - following

3. Katy Perry - 11,599,437 followers – 82 following

4. Kim Kardashian - 10,944,031 followers – 151 following

5. Barack Obama - 10,907,672 followers - 687,298 following

După analizarea celor trei site-uri, Facebook, Youtube și Twitter, putem deduce că cei mai mediatizați și urmăriți oameni din mediul online sunt Lady Gaga și Justin Bieber.


Lady Gaga este cea mai bine clasată pe Facebook și pe Twitter, însă fără a avea o diferență mare față de ceilalți artiști prezenți în top. Având în vedere că Justin Bieber conduce detașat topul vizualizarilor pe Youtube, acest fapt îl face pe tânărul cântăreț canadian să fie cel mai popular om de pe pe Internet.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top