Fundatia Orange a lansat cea de-a opta clasa de computere





Fundatia Orange a lansat cea de-a opta clasa de computere in incinta Scolii-internat republicane medie specializata cu sectia fara frecventa pentru nevazatori si slab vazatori din or. Balti.
Acest laborator a fost creat in cadrul proiectului “Utilizarea tehnologiilor informationale in institutiile speciale pentru copii cu deficiente fizice si senzoriale”, implementat de Fundatia Orange Moldova si Centrul de Informatii Universitare, cu sustinerea Ministerului Educatiei si Guvernului Republicii Moldova. Laboratorul este dotat cu 11 computere obisnuite si 3 computere speciale pentru copii orbi, care au fost procurate in parteneriat cu Fundatia Orange Franta.
Clasa de computere a fost dotata conform prevederilor programului SALT, care presupune instalarea a minim 11 computere in sala.
Liudmila Climoc, Director General al Companiei Orange, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: “Scopul proiectului este de a facilita accesul copiilor cu dezabilitati la educatie prin noile tehnologii informationale, contribuind la includerea acestora in societate. Facilitarea comunicarii si accesului la informatii in randurile persoanelor cu dizabilitati, si in special cu dizabilitati senzoriale, sunt prioritati atat ale Fundatiei Orange Moldova cat si ale strategiei de responsabilitate social-corporativa a companiei Orange Moldova si a Grupului France Telecom”.
Olga Junghina, Director Scoala Internat republicana medie specializata cu sectia fara frecventa pentru nevazatori si slab vazatori din Balti: „Multumim mult Fundatiei Orange pentru acest cadou extraordinar imediat dupa marcarea Zilei Bastonasului Alb si in ajunul Zilei Internationale a persoanelor in dificultate. Va aducem asigurari ca potentialul acestei clase va fi valorificat la maximum de catre elevii nostri”.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top