Google sarbatoreste 224 de ani de la naşterea lui Louis Daguerre


Motorul de căutare Google şi-a modificat, vineri, logoul de pe pagina principală pentru a marca împlinirea a 224 de ani de la naşterea lui Louis Daguerre, inventatorul fotografiei.
Louis Jacques Mandé Daguerre (n. 18 noiembrie 1787 la Cormeilles-en-Parisis, Val-d’Oise, d. 10 iulie 1851 la Bry-sur-Marne, Val-de-Marne, Franta), este considerat părintele fotografiei, prin invenţia sa numită daghereotipie. Era un artist plastic, mai precis intâi decorator de teatru, apoi pictor de decoruri. Executa decoruri remarcabile pentru Opera şi sala Aladin din Paris, conform Wikipedia.
Însă devine foarte cunoscut cu ocazia unor spectacole de „Dioramă”, împreună cu Charles Marie Bouton (1822) inventatorul acestui sistem, care consta în prezentarea unor tablouri de mari dimensiuni (22 x 14 m în cazul lor), alcătuit din diferite planuri și care, sub aspectul unui joc de lumini, dă spectatorului impresia realității.

În anul 1826 îl cunoaște pe Joseph Nicéphore Niépce, care se ocupa cu captarea imaginilor din exterior pe un suport solid, lucru care-i reușise. Împreună perfecționează sistemul, punând la punct procedeul care se va numi daghereotipie. Folosește ca agent sensibilizator iodul pus pe o placă de cupru, acoperit cu un strat de argint. Printr-o developare în vapori de mercur se obține o imagine negativă în relief (o matriță).
Invenția este prezentată Academiei Franceze de Științe la 19 august 1839 și obține brevetul.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top