PlayStation 3 implineste astazi 5 ani


Sony serbeaza astazi a cincea aniversare a PlayStation 3. Acesta a vazut pentru prima oara rafturile magazinelor in data de 17 noiembrie 2006. De atunci si pana acum PS3-ul s-a vandut in peste 56 de milioane de unitati si continua sa fie un bun cadou pentru orice ocazie.Sony a fost primul care a implementat tehnologia Blu-ray in consolele sale, fapt ce a determinat o crestere a costurilor de productie si implicit a pretului pe piata. Daca pentru un PS3 trebuia sa platesti intre 499 si 599 de dolari la lansare, ambele console rivale (Wii si Xbox 36o)puteau fi achizitionate pentru un pret considerabil mai mic.
Abia in 2009, odata cu introducerea unui nou chipset mai eficient si mai ieftin, vinzarile PS3 au inceput sa creasca, iar Sony a reusit sa scoata profit de pe urma consolei. Istoria acestui device a fost destul de zbuciumata, marcata de momente in care producatorii au incercat sa ascunda existenta jailbreak-urilor sau de atacurile asupra retelei Playstation Network, care au compromis experienta online a peste 77 de milioane de utilizatori.
Cu toate acestea PlayStation 3 a reusit sa isi creeze un public fidel si prin jocurile lansate in exclusivitate, cele mai importante fiind licentele Sony: God of War, Gran Turismo,  Killzone, inFAMOUS, Resistance, Uncharted și lista poate continua. Totodata, avand suport pe Blu-ray, jocurile de PlayStation 3 se pot lauda cu texturi si secvente cinematice de multe ori superioare concurentei, gratie spatiului de stocare generos.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top