Cel mai mare televizor 3D poate fi cumpărat în Moldova şi costă 700 de mii de lei

În Moldova a apărut în vânzare cel mai mare televizor 3D din lume. Acesta costă 700 de mii de lei sau peste 46 de mii de euro şi are o diagonală de doi metri şi 62 de centimetri, relatează Publika.md.
Reprezentanţii magazinelor specializate spun că tehnologiile se dezvoltă rapid, iar imaginile 3D, care până nu demult puteau fi văzute doar în cinematografe, acum sunt un lucru obişnuit pentru mai mulţi moldoveni.

“În 2010 am avut vânzări foarte mici, pentru că tehnologia încă nu era atât de cunoscută. Pe parcursul anului trecut, vânzările au crescut cu cel puţin 20%. Cele mai mari vânzări au fost înregistrate în decembrie”, a menţionat Valeri Calmîc, reprezentant la un magazin de electrocasnice.
În prezent, magazinele specializate au în vânzare patru tipuri de televizoare. Este vorba de cele vechi, cu tub cinescop, care şi-au pierdut din popularitate şi, practic, nu se mai vând. De asemenea, există televizoare LED, LCD şi televizoare plasma.
Cele mai scumpe sunt cele cu monitoare LED, care au mai multe opţiuni, oferă o calitate mai bună a imaginii şi sunt mai fiabile. Preţul creşte însă, dacă televizorul oferă imagine tridimensională. Astfel, un televizor LED 3D, cu diagonala de 140 de centimetri, costă peste 42 de mii de lei. Chiar dacă are o diagonală mai mare, dar nu este 3D, acelaşi televizor costă mai ieftin cu peste o mie de lei. Pentru un televizor LED cu diagonala de 81 de centimetri, preţul este de şapte ori mai mic, în timp ce televizoarele cu tub cinescop costă până la 1.300 de lei.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top