Google isi prezinta secretele (Video)

Google a dezvaluit utilizatorilor secretele care stau in spatele unui motor de cautare de succes. Gigantul IT a creat o pagina speciala, unde cei interesati pot afla detalii interesante despre cel mai mare motor de cautare.

Google “a ridicat cortina” si a prezentat cateva secrete din viata celui mai important motor de cautare. In fiecare zi, Google se ocupa de mai mult de 1 miliard de cautari. Mai mult de 1.000 de oameni au colaborat, de-a lungul anilor, la dezvoltarea algoritmului implementat de Google, arata Business Insider.

Din 2003, Google a raspuns la 450 de miliarde de interogari unice. Fiecare interogare parcurge o distanta virtuala de 1.500 de mile, inainte ca utilizatorul sa primeasca raspunsul asteptat.
Reprezentatii motorului de cautare au lansat, in fiecare an, o serie de articole pe blogul oficial, prin care impartasesc metodologia si procestul care sta in spatele formarii clasamentelor. Evaluarile, criteriile si algoritmii utilizati de motorul de cautare au fost facute publice, intr-o oarecare masura.
“Ne dorim sa aratam oamenilor o imagine de ansamblu mai puternica referitoare la motorul de cautare, asa ca am realizat un material video explicit. In timp ce orice imbunatatire a algoritmului poate incepe de la o simpla idee, aplicarea sa presupune intotdeauna un proces de testare riguros.
Altfel spus, daca informatiile generate de studiile noastre ne arata ca, de fapt, nu ajutam utilizatorii, atunci nu vom shimba nimic”, explica, pe blogul oficial, reprezentantii Google.
In lumea motoarelor de cautare ne aflam, la randul nostru, intr-o permanenta cautare pentru a gasi cele mai relevante raspunsuri utilizatorilor.
“Pana la urma, stim ca fiecare are posibilitatea sa aleaga un alt motor de cautare, de fiecare data cand deschid browserul. Pe masura ce internetul devine mai mare, mai bogat si mai interactiv, inseamna ca trebuie sa ne intetim eforturile pentru a fi sigur ca generam cele mai bune rezultate”, mai spun cei de la Google.
In fiecare an, cel mai mare motor de cautare dezvolta peste 500 de milioane de noi aplicatii, menite sa rafineze cautarile si sa imbunatateasca performanta Google.
Vezi declaratiile angajatiilor Google.


Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre co-fondatorii Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera ca un motor de cautare pe internet poate revolutiona lumea.
Google a dezvoltat mai multe servicii si instrumente pentru publicul larg si pentru mediul de afaceri. Printre acestea se numara aplicatii web, servicii de publicitate si solutii pentru agenti economici. 99% din veniturile Google provin din publicitate.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top