Apple are voie sa vinda iPad-uri doar in Shanghai

La mijlocul lunii februarie, autorităţile chineze au interzis comercializarea tabletelor iPad în China, deoarece compania locală Proview înregistrase numele de “iPad” în 2000, cu mult înainte ca Apple să-şi lanseze tableta.
Deşi au interzis în China pentru moment, tabletele iPad pot fi vindute totuşi în Shanghai, după ce un tribunal a preferat să aştepte decizia unei instanţe superioare în acest sens.

Apple susţine că a înregistrat marca iPad în 2009 la nivel internaţional, firma chinezească Proview susţine că deţine, din 2000, drepturile pe piaţa chineză pentru acest nume. Apple a cumpărat de fapt marca iPad de la o subsidiară Proview din Taiwan, însă Proview susţine că această subsidiară nu avea dreptul de a vinde marca înregistrată.
Apple nu doar că nu are voie să mai vindă iPad-uri în China (în afară de Shanghai), ci trebuie să plătească 38 de milioane de dolari autorităţilor chineze şi peste 1,5 miliarde de dolari către ProView pentru folosirea neautorizată a trademark-ului pină acum.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top