Laptopul are nevoie de ingrijire. Cum sa-i prelungesti viata

Laptopul reprezinta o investitie importanta, iar o ingrijire corecta ii poate prelungi viata.
 
Cu toate acestea nu ai nevoie de un service specializat pentru a-l pastra in buna stare de functionare. Iata cateva sfaturi de pus in practica, pentru a te bucura cat mai mult de achizitia ta.
     
Curatenie, din interior spre exterior
Stergea datelor inutile este esentiala pentru a-i prelungi viata laptopului tau. Informatiile importante trebuie sa pastrate si pe un hard drive extern, astfel incat reinstalarea periodica a programul de operare, reorganizarea datelor si stergerea definitiva a informatiilor nefolositoare sa nu devina riscante.
“Curatarea software-ului” elibereaza spatiul de memorie si sporeste viteza.
Pentru curatarea carcasei si a ecranului foloseste doar produse speciale. Asadar, fara detergenti de vase, de rufe, de pardoseala, fara alcool si alte improvizatii!
Este important sa folosesti o carpa moale si in niciun caz servetele de hartie sau prosoape, pentru ca vor produce zgarieturi. Daca murdaria nu se duce, amesteca putin otet cu apa distilata si sterge usor, in miscari circulare rapide.
Si laptopul are nevoie de odihna
Dupa ce ai terminat lucrul, inchide toate ferestrele si programele si foloseste butonul shut down, inainte de a-l inchide. Sa il lasi pur si simplu sa functioneze peste noapte nu este o idee buna chiar daca ai coborat ecranul, deoarece se supraincalzeste si se uzeaza mai repede.
Atunci cand il transporti, asigura-te intotdeauna ca este bine protejat si ca este inchis. In cazul in care afara este mai frig sau daca pur si simplu il muti intr-o camera mai calduroasa, acorda-i cateva momente pentru a se obisnui cu temperatura. Altfel, piesele ar putea fi deteriorate din cauza condensului.
Tine laptopul departe de lichide
Daca ai varsat totusi apa pe el, sterge imediat. In cazul in care ai cel mai mic dubiu ca lichidul s-a infiltrat in interior, foloseste “metoda orezului”: scoate bateria si las-o la uscat, impreuna cu laptopul dupa care baga-le intr-un recipient plin cu orez si asteapta o vreme pentru ca umiditatea sa fie absorbita.
Sensibil la temperatura
Fereste-ti laptopul de temperaturile extreme. Atat temperaturile negative cat si canicula pot distruge atat bateria, cat si componentele aparatului. Hard drive-ul va da erori daca este folosit intr-un mediu prea cald, iar daca este lasat in ger, poate ingheta. Daca chiar nu ai incotro, incearca sa il invelesti intr-o patura pentru a-l feri de frig.
 

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top