Anonymous ne lasă fără internet pe 31 martie

Dacă dăm crezare ultimelor zvonuri, membrii grupării de hackeri Anonymous ne pregătesc o surpriză de neuitat pe 31 martie, intenţionând nici mai mult nici mai puţin decât să blocheze funcţionarea întregului internet.


Atacul informatic de tip DDoS (distribuited denial of service) se anunţă a fi cea mai amplă acţiune de acest fel din istoria internetului şi are drept ţintă cele 13 servere DNS (domain name servers) responsabile de conversia numelor de domenii tastate de utilizatori pentru accesarea paginilor web în adrese IP cu formă numerică. Dacă un astfel de atac reuşeşte, ducând la oprirea funcţionării serverelor DNS, atunci nici o adresă tastată în browser-ul web nu va mai putea fi interpretată pentru accesarea website-ului vizat. Întreg internetul intră efectiv într-un blocaj generalizat, chiar dacă toate adresele IP rămân în continuare accesibile în mod direct.Aparent, atacul urmează să fie pus in practică cu ajutorul unui program numit Reflective DNS Amplification DDoS tool, creat pentru a exploata o slăbiciune din modul de funcţionare a serverelor DNS. Practic, atacul presupune inundarea serverelor DNS cu pachete de date UDP, mici dar foarte numeroase, trimise astfel încât par să provină chiar de la serverul DNS căruia îi sunt adresate. Serverul DNS răspunde acestor pachete de date cu numeroase mesaje trimise către el însuşi, generând o adevărată cascadă de erori ce duce în cele din urmă la blocarea acestuia. Slăbiciunea este dată de diferenţa apărută între volumul iniţial de date trimis de atacatori sub forma pachetelor UDP şi volumul foarte mare de date generat de răspunsurile serverului DNS, amplificat până la blocarea acestuia.Potrivit Anonymous, atacul se vrea a fi o formă de protest la adresa SOPA (Stop Online Piracy Act), Wallstreet, bancheri şi lideri politici iresponsabili din lumea întreagă.Totuşi, în lipsa unei modalităţi de a confirma autenticitatea mesajului, este posibil ca întreg scenariul să fie nimic mai mult decât un fals, creat pentru a stârni panică printre utilizatori şi a motiva administratorii serverelor DNS să-şi întărească barierele de securitate. Pe de altă parte, dezvăluirea modului în care acest atac urmează să aibă loc ar putea ajuta la o mai bună blocare a efectelor sale, prevenind tocmai blocajul generalizat dorit de hackeri. Nici istoricul de ameninţări atribuite grupări Anonymous nu este de natură să creeze o reputaţie de temut, acesta fiind presărat cu alarme false, dezminţite în cele din urmă de membrii grupării de hackeri.Judecând după atacuri similare duse împotriva serverelor DNS şi în cele din urmă eşuate, este greu de crezut că gruparea Anonuymous ar putea reuşi să-şi atingă ţelul propus.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top