Apple a prezentat noul sau smartphone – iPhone 5 (FOTO)

Astazi, in Yerba Buena Center for the Arts din San Francisco, Apple a lansat noul iPhone. Asa cum si era de asteptat, carcasa gadgetului este din aluminiu si sticla. Smartphone-ul este cu 18% mai subtire decit modelul actual de iPhone (7,6 mm) si cintareste 112 g. Diagonala ecranului e de 4 inch, iar rezolutia 1136 × 640 pixeli.

Pe ecranul de start al iPhone 5 acum incap cinci rinduri de iconite. Potrivit vicepresedintelui Apple Phil Schiller, compania din Cupertino, a adaptat pentru noul ecran toate aplicatiile iOS preinstalate. Celelalte aplicatii vor fi centrate si vor lucra la rezolutia precedenta, iar pe partile laterale ale ecranului vor ramine benzi negre.
Phil Schiller a adaugat ca stratul senzorial este acum chiar in display-ul iPhone 5, ce a permis cresterea preciziei la atingere. Smartphone-ul, de asemenea, suporta reteaua LTE si nu doar in SUA, dar si in alte tari. Wi-Fi-ul Dual-band suporta frecventele 2.4GHz si 5GHz.
“Inima” a iPhone 5 a devenit procesorul A6. Dupa cum au mentionat cei de la Apple, cipul este de doua ori performant decit cel instalat in iPhone 4S. Potrivit lui Phil Schiller, autonomia bateriei smartphone-ului in regim de convorbire ajunge la 8 ore (atit in reaua 3G, cit si LTE). In regim de asteptare dispozitivul cu o singura incarcare va lucra 9 zile.
iPhone 5 a primit o camera de 8 megapixeli cu diafragma f /2,4, iluminare BSI si filtru hibrid IR. Modulul foto poate inregistra video Full HD. S-a anuntat suportul integrat al panoramelor si recunoasterea faciala. Camera frontala pentru apeluri video trimite acum imagini cu o rezolutie de 720p.

Smartphone-ul este echipat cu trei microfoane pentru o calitate mai buna de transmitere si recunoastere vocala. S-au confirmat zvonurile si despre noul conector, mai compact, care a fost numit Lightning.
Smartphone-ul va fi disponibil in culorile alba si neagra. In Statele Unite, model cu 16 GB de memorie interna, la incheierea unui contract cu operatorul mobil va costa 199 de dolari, cu 32GB – 299 de dolari, cu 64 GB – 399 de dolari. In vinzare va ramine iPhone 4S cu 16 GB de memorie pentru 99 de dolari, iar iPhone 4 (8 GB) va fi gratuit. Incepind din 14 septembrie, puteti lasa o precomanda pentru iPhone 5. De pe 21 septembrie smartphone-ul va aparea in magazinele din SUA, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Australia, Japonia, Hong Kong și Singapore. In decembrie gadgetul va fi disponibil inca in 100 de tari.

1 coment.:

Nichiduta spunea...

Eu nu as da 3000 de lei pe un telefon. Suma maxima cred ca ar fi 1500 de lei. Chiar si aceasta suma mi se pare prea mare pentru un telefon.

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top