Barbatii, mai vulnerabili decit femeile în fata atacurilor virtuale pe Facebook şi Twitter

Potrivit unui sondaj efectuat de Bitdefender, bărbaţii sunt mai predispuşi să cadă victime ale ingineriei sociale şi furtului de date ca urmare a folosirii reţelelor sociale Facebook şi Twitter, în comparaţie cu femeile.
Bărbaţii acceptă cereri de prietenie de la necunoscuţi, îşi publică locaţia, ignoră setările şi politicile de confidenţialitate şi permit accesul liber al necunoscuţilor în conturile lor mult mai repede decât femeile. Aceasta este concluzia celui mai recent studiu Bitdefender, realizat pe un eşantion de 1649 de bărbaţi şi femei din Marea Britanie şi SUA.
Acest gen de comportament riscant permite accesul persoanelor rău intenţionate la o mulţime de date personale, ce pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam foarte bine targetate, favorizează furturile de identitate şi alteatacuri virtuale. Totodată, creşte riscul de a primi linkuri ce fac trimitere către pagini infectate. Toţi respondenţii aveau instalate softuri de securitate a datelor, ceea ce denotă un anumit nivel de conştientizare în ceea priveşte riscurile de securitate în mediul online.
Rezultatele studiului arată că 64.2% dintre femeiresping cererile de prietenie de la străini pe reţelele sociale, în timp ce doar 55.4% dintre bărbaţi iau această măsură. Aproximativ 24,5% dintre bărbaţi nu restricţionează străinilor accesul la profilele lor online, comparativ cu 16% dintre femei. Totodată, 25,6% dintre bărbaţi fac public locul în care se află, în timp ce 21.8% dintre femei fac acest lucru.
Dateleau arătat, de asemenea, că bărbaţii din SUA adoptă un comportament mai riscant în mediul online decât bărbaţii din Marea Britanie. O altă concluzie importantă a studiului este aceea că precauţia pe reţelele sociale creşte proporţional cu vârsta respondenţilor.
Bărbaţii se expun riscurilor în mediul online într-o măsură mai mare decât femeile, în special când vine vorba de acceptarea cererilor de prietenie de la  persoane necunoscute”, a declarat George Petre, Bitdefender Senior Social Media Security Researcher.“Partea bună a lucrurilor este faptul că doarun sfert dintreutilizatori sunt dispuşi să împărtăşească locaţia lor pe reţelele socialeCu toate acestea,cele mai multe aplicaţiiîn specialcele pentru telefoane mobilesunt concepute astfel încât permit implicit accesul la această informaţielucru care ducela situaţii jenante sau cu adevărat periculoase“, a continuat acesta.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top