Greva Internetului împotriva PIPA și SOPA

PIPA si SOPA sunt 2 legi propuse în SUA care vor schimba internetul radical dacă vor fi adoptate.

Site-urile sociale (de exemplu, Facebook sau YouTube) ar fi obligate să supravegheze activitățile utilizatorilor lor. În prezent, site-urile beneficiază de un refugiu (safe harbor) prin care ele nu sunt responsabile de documentele încărcate de utilizatorii lor (muzică, filme, fotografii). Site-urile trebuie doar să ofere o metodă prin care deținătorii de copyright să poată identifica și șterge documentele care încalcă drepturile de autor. Dar dacă PIPA și SOPA ar trece, clauza de refugiu ar fi desființată.




Într-un scenariu extrem, Facebook ar putea fi închis imediat ce unul dintre utilizatori încarcă o fotografie asupra căreia nu deține drepturile.


18 ianuarie 2012, siteurile din tot internetul protesteaza impotriva acestor legi.
Siteurile din SUA ca wikipedia, wordpres, reddit si altele vor inceta sa functioneze pe 18 ianuarie, timp de 24 ore.

Dacă PIPA și SOPA trec, ne putem aștepta la presiuni din partea concernelor de media din SUA pentru adoptarea de legi similare și în Uniunea Europeană. Dacă vreodată va veni momentul ca și dumneavoastră să vă implicați pentru prevenirea unei catastrofe similare în Europa, dorim să vă ajutăm să fiți pregătiți și informați. Vă încurajăm să înțelegeți ramificațiile unei astfel de legi și să observați cum protestează o națiune care prețuiește și militează pentru libertățile civile.

află mai mult...

Bibliografie:
Un videoclip care discută pericolul în care se află Internetul
PIPA și SOPA sunt rele
O cronologie a evenimentelor legate de PIPA și SOPA

Англоязычная Wikipedia закроется на сутки, протестуя против SOPA
Wikipedia protestează împotriva legii controversate SOPA

Să păstrăm internetul liber.


SURSA: TORRENTSMD.COM

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top