Cea mai ieftina tableta din lume va costa doar 10 dolari – vezi ce poate face

Compania Datawind a scos pe piata cea mai ieftina tableta din lume, primele stocuri epuizandu-se inca din primele 2 saptamani de la punerea lor in vanzare.
Cea mai ieftina tableta din lume, numita generic Aakash, este fabricata de compania  , la comanda guvernului indian. La doua saptamani de la lansarea pe piata autohtona, compania amintita nu mai poate fata cererilor, scrie Tech News.

Tableta a fost proiectata in ideea de a pune la dispozitia maselor un computer popular. Principalii beneficiari ai dispozitivului ar fi trebuit sa fie studentii din universitatile indiene de elita, dar tableta deja se vinde in toate mediile sociale.
Vanzarile tabletei au inceput pe 14 decembrie 2011 si, pana in acest moment, pretul ei s-a invartit in jurul a 2.500 de rupii, echivalentul a 41 de dolari americani. Se asteapta ca in viitorul apropiat pretul sa scada pana la 10 dolari. In doua saptamani s-au vandut 1,4 milioane exemplare.
Datawind este o companie britanica care are un contract cu guvernul indian pentru producerea modelului Aakash. In acest moment, stocurile sunt epuizate, ca urmare a interesului urias aratat de utilizatori. Comparativ, in India, anul trecut au fost vandute doar 250-300.000 tablete, excluzand aici Aakash.
Pentru a raspunde cererii masive, Datawind planuieste sa construiasca trei noi fabrici de asamblare, in 2012. Se asteapta ca prima fabrica sa asambleze 75.000 de tablete lunar, incepand din aprilie.
Noile fabrici vor produce cele mai ieftine tablete din lume, cu caracteristici imbunatatite fata de Aakash, insa Datawind nu a oferit alte detalii. Comenzile pentru modelul Aakash vor fi onorate incepand cu 7 martie.
Actuala versiune a Aakash functioneaza pe o platforma Android 2.2, are un ecran de 7 inch, memorie interna de tip flash de 2 gb si 256 mb RAM. Tableta dispune de doua interfete USB, putand functiona si ca media player Autonomia bateriei este de trei ore.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top