Urmatorul iPhone va avea o camera cu post-focalizare (Foto)

Din ultimele informaţii, se pare că Apple pregăteşte o implementare interesanta pe partea de fotografiere: o cameră cu tehnologie ”Advanced Light Field” care îţi dă posibilitatea să alegi punctele de focalizare şi după ce ai realizat fotografia.
Inovaţia aparţine lui Ren-Ng, un inginer de la Universitatea Stanford care a pus bazele companiei Lytro. Compania este dedicată cercetărilor în domeniul optic şi software-ului aferent.
Inovaţia constă într-un ansamblu de lentile speciale, cuplate la un sistem de senzori capabili să recepţioneze lumina din mai multe surse şi direcţii, reţinind totodată fiecare detaliu legat de sursele emitente.
Astfel, cu aceste informaţii şi cu un software adecvat, este posibilă o post-procesare avansată a cimpului de profunzime, fără a compromite autenticitatea imaginii.
Tehnologia Advanced Light Field poate fi testată cu ajutorul simulatorului de mai jos. Faceţi click pe zona dorită pentru a focaliza.


0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top