Google aniverseaza 74 de ani de la nasterea lui Vladimir Vysotsky

Google aniversează 74 de ani de la naşterea lui Vladimir Vysotsky (Влади́мир Семёнович Высо́цкий) printr-un doodle special. Vysotsky s-a născut pe 25 ianuarie 1938 la Moscova.
Acesta s-a bucurat de o largă apreciere în calitate de autor și cântăreț. În perioada anilor ’70 a secolului XX cetățenii sovietici își cumpărau casetofoane (o achiziție destul de costisitoare pentru acele vremuri) anume pentru a putea asculta cântecele lui Vladimir Vysotsky.
Multe dintre cântecele sale au ajuns aproape folclor, cu alte cuvinte, erau cunoscute practic de toți oamenii sovietici. Și asta în ciuda faptului că atât cântecele sale, cât și numele său, nu erau pomenite niciodată în sursele oficiale de informație ale Uniunii Sovietice.
Владимир Высоцкий 1972.jpgVysotsky a compus în jur de 600 de poeme și tot atâtea cântece, a jucat circa 30 de roluri de film, a fost actor de teatru și a concertat aproape în toate orașele mari ale Uniunii Sovietice, chiar și în câteva din afara granițelor uniunii (Paris, New York ș.a).
Întreaga cariera de actor de teatru și-a realizat-o pe scena teatrului Taganka din Moscova. Rolul lui Hamlet interpretat de el este și astăzi considerat ca unul dintre cele mai reușite spectacole ale teatrului Taganka.
Vladimir Vysotsky este autorul volumului de versuri “Nerv”, apărut postum, în perioada anilor optzeci. Versiunea românească a acestei cărți a apărut la editura “Univers”.
Vysotsky a decedat la vîrsta de 42 ani, 25 iulie 1980, la Moscova.

1 coment.:

Anonim spunea...

Salut

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top