Cea mai ieftină tabletă din lume va costa 26 de euro

O firmă britanică va scoate luna viitoare pe piaţă cea mai ieftină tabletă din lume. Dotările sunt pe măsura costurilor implicate.
Tableta Aakash va costa doar 26 de euro şi se doreşte a fi un instrument ieftin de acces la internet de care ar putea beneficia milioane de oameni. Producătorul gadgetului, firma britanică ­Datawind, a realizat iniţial tableta printr-un parteneriat cu guvernul indian, gadgetul fiind destinat studenţilor din această ţară. Până acum, 100.000 de studenţi indieni au primit acest dispozitiv, ­care va deveni disponibil la nivel mondial începând cu luna viitoare.
Şeful de la Datawind, Suneet Singh Tuli, a declarat că piaţa tabletelor este în continuă dezvoltare, iar persoanele din ţările subdezvoltate au un apetit pentru internet încă nedescoperit. Potrivit lui Singh, în acest moment există două miliarde de abonamente de internet în întreaga lume şi şase miliarde de portabile de orice fel. Cu toate acestea, creatorul lui Aakash (n.r. – „Cer” în hindi) crede că există potenţial pentru încă patru miliarde de dispozitive în viitorul apropiat.
Performanţe scăzute
Cu toate că a atras atenţia pasionaţilor de tehnologie prin preţul extrem de competitiv, Aakash a primit şi multe critici după ce specialiştii au testat-o. Conform acestora, gadgetul ar avea un ecran luminat extrem de slab, o baterie cu o autonomie mult prea mică şi un timp de răspuns foarte mare.
Însă producătorii spun că acest lucru nu este surprinzător, iar cumpărătorii nu vor fi înşelaţi, primind ­ceea ce cumpără la acel preţ. Tableta este dotată cu un sistem de operare Android 2.2 şi un ecran de 7 inci rezistiv. Acesta este o generaţie veche a ecranelor tactile, utilizatorii fiind nevoiţi să aplice o mai mare presiune pentru a mişca obiectele pe ecran.
Un segment neexplorat
De asemenea, nici la nivelul procesorului dispozitivul nu stă foarte bine. Un „motor” de 366 Mhz nu asigură un răspuns prea rapid şi posibilitatea de a deschide mai multe programe deodată fără ca tableta să se blocheze. În schimb, pentru vizionarea de filmuleţe există un coprocesor care se ocupă de această sarcină. Capacitatea de stocare este de doar 2 GB, cu posibilitatea de dublare prin intermediul unui card de memorie.
Suneet Singh a declarat că specificaţiile tehnice ar putea să fie puţin îmbunătăţite pentru lansarea comercială, dar nu vor exista minuni. „Cel mai important lucru este preţul. Iar prin acesta clienţii doresc să primească acces la internet, posibilitatea de a asculta muzică şi de a vedea videoclipuri şi aplicaţii de bază”, consideră Singh. Şeful Datawind a adăugat că „În momentul de faţă suntem singurii care se concentrează pe acest segment de piaţă. Marii jucători nu doresc să-şi facă produsele la acest nivel pentru a nu avea un impact negativ asupra dispozitivelor lor principale”.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top