iTranslate4.eu – un nou portal de traducere automata online

Un nou portal dedicat traducerii automate online debarca pe taramul Web, oferind servicii de echivalenta lingvistica in 45 de limbi, precum si posibilitatea interactiunii chat la nivelul comunitatii.
Este vorba despre site-ul intitulat “iTranslate4.eu”, un proiect gratuit, realizat prin corelarea eforturilor unui consortiu de companii prestigioase in domeniul serviciilor de traducere din Europa, relateaza Webnews.

Linguatec, MorphoLogic, SYSTRAN, PROMT, Amenis, Sunda, pwn.pl, SkyCode si Trident, si-au unit fortele sub coordonarea Institutului de Cercetare Lingvistica din cadrul Academiei Maghiare de Stiinte, propunand o solutie menita sa faciliteze comunicarea, dincolo de pragul impus de cunoasterea unei singure limbi.
Departe de a se situa la nivelul traducatorilor specializati, portalul ofera totusi posibilitatea transpunerii unei anumite pagini Web, sau a corespondentei email, intr-o alta limba si chiar schimbarea de mesaje chat in timp real, cu persoane de pe alte meridiane ale lumii.
Proiectul a primit sprijin financiar si din partea Comisiei Europene, care a contribuit la realizarea sa cu 2 milioane de euro.
Site-ul utilizeaza 300 de motoare lingvistice si ofera atat solutii de traducere in 45 de limbi, cat si baze de date de translation-memory, precum SDL Trados Studio, MemQ sau DeJa Vu, destinate profesionistilor in domeniu, a explicat Tamas Varadi, coordonatorul proiectului, potrivit sursei citate.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top