Ruşii învaţă informatica din MacBook iar noi Pascalul cu pixul


Acesta este al 3-lea articol ce ţine de informatica învăţată în şcolile noastre. Cu siguranţă vor urma şi altele care vor demonstra că există alternative pentru limbajul Pascal studiat cu mult chin de liceeni. Vin azi cu un exemplu care pe mine m-a surpins plăcut, e vorba de informatica studiată în Rusia de către copii din clasele primare. În timpul lecţiilor aceştia fac animaţii şi prezentări, profesoara le arată la proiector iar ei repetă, nemaivorbind că lucrează la MacBook-uri. Din pacate acest sistem este nou şi neimplimentat în toată ţara, dar ruşii cel puţin sunt bucuroşi că lucrurile s-au pornit din loc, scrie Andrei Fornea pe blogul său.
Revenind la Moldova, dincolo de faptul că la noi calculatoarele stau incuiate, sau şi mai rău, doar directorii instituţiilor de învăţământ au acces la ele, învăţăm cîţiva ani limbajul Pascal pentru ca după aceasta să ne dăm seama că nu avem idee cum se foloseşte Microsoft Word (personal am văzut aşa cazuri, şi nu doar unul). Deci dragule ministru al educaţiei Mihai Sleahtiţchi, există un întreg pachet office pe care nici eu nu-l cunosc chiar dacă mă consider un utilizator experimentat al calculatorului, există prezentările şi o serie de programe şi intrumente care pot fi utile în activitatea şcolară dar şi extraşcolară. Mă întreb, cîtă birocraţie trebuie să existe într-o instituţie de stat ca lucrurile să se schimbe atît de greu, chiar şi atunci cînd toţi cer reforme urgente.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top