Viitorul Apple poate se ascunde in garajul tau?


Starurile tehnologiei. Cu siguranta ati auzit de ei, unii fiind acum in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, altii salveaza omenirea, prin fundatiile pe care le sponsorizeaza. Dar cum a fost incepul lor de drum in acest domeniu?
Bill Gates
In 1975, la varsta de 19 ani, William Gates al III-lea parasea inainte de vreme Harvard-ul, unde era coleg de palier cu tanarul Steve Ballmer, pentru a infiinta o companie cu prietenul din copilarie Paul Allen. Gates programa deja de cativa ani, inainte de a fonda Microsoft. Prima oara cand a intalnit un computer a fost cand avea 13 ani.
Mark Zuckerberg
Mark trebuie sa-i multumeasca tatalui sau pentru “virusul” programarii. Inca de cand era in scoala generala, Mark Zuckerberg primea lectii de BASIC. In liceu, a creat ZuckNet, un program de instant messaging, folosit pentru a comunica cu tatal sau. La scurt timp dupa, a creat un player audio. In aceste conditii, succesul Facebook nu a fost chiar o pura intamplare.
Michael Dell
Sunt unii care amana intrarea in campul muncii cat pot de mult. Dell e la extrema cealalta. Fondatorul companiei care-i poarta numele a dat un examen de echivalare a studiilor liceale la varsta de opt ani. La 15 ani, dezasambla calculatoarele Radio Shack, pana cand a pus mana pe un Apple II, care a avut aceeasi soarta. La 19 ani, a lansat PC’s Limited, o firma care vindea computerele asamblate direct consumatorilor. Opt ani mai tarziu, era cel mai tanar CEO din topul Fortune 500.
Steve Jobs
Aflat inca in liceu, Jobs a primit un job de vara in cadrul Hewlett-Packard. Acolo l-a intalnit pe Steve Wozniak, impreuna cu care a inceput sa participe la intalnirile unui grup de pasionati de computere facute “in casa”. In fata acestui grup, cei doi Steve au demonstrat pentru prima oara capacitatile PC-ului Apple I. In scurt timp, tanara companie Apple vindea acest PC cu 666,66 de dolari.
Larry Page si Sergey Brin
Satui de antisemitismul mediului academic din Rusia, sotii Brin au decis sa incerce “visul american”, pentru binele copilului lor de sase ani, Sergey. Beneficiind de o educatie la domiciliu din partea tatalui sau, profesor la Universitatea din Maryland, Sergey a terminat fara probleme studiile universitare la aceeasi institutie. Dupa absolvire, s-a indreptat catre Stanford, pentru doctorat. Acolo l-a intalnit pe Larry Page, cu care a si avut mici conflicte intelectuale. In cele din urma, s-au imprietenit si au inceput sa lucreze la un motor de cautare, pe care-l vor numi BackRub initial si, mai apoi, Google.
William Hewlett si David Packard
Ca si alti giganti din tech, Hewlett-Packard a luat fiinta intr-un garaj. De data aceasta, era vorba despre garajul unui profesor la Stanford, care le-a permis unor studenti sa foloseasca spatiul. Cei doi tineri, William Hewlett si David Packard, deschid o mica firma in care investesc initial 538 de dolari si hotarasc ordinea numelelor din titlu, dand cu banul.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top