In viitorul apropiat vom avea smartphone-uri cu vedere in infrarosu


800px-Night_vision_NTC_picture.jpeg
Agentia americana DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) responsabila de aparitia si sustinerea de noi tehnologii, a hotarat sa investeasca 13,4 milioane de dolari in compania Raytheon. Scopul va fi producerea de camere cu vedere in infrarosu suficient de ieftine incat fiecare soldat din armata SUA sa detina un astfel de sistem.
Cu alte cuvinte, se va cauta implementarea acestei tehnologii in device-uri mobile precum smartphone-urile sau PDA-urile.
Momentan, o camera cu vedere nocturna la o rezolutie de 160×120 pixeli ajunge la un cost de productie de cateva mii de dolari, asa ca nu va asteptati sa vedeti prea curand camere pentru gadget-uri de 8 megapixeli.
Proiectul DARPA isi propune construirea unei camere cu infrarosu la o rezolutie de 640×480, cu o vedere la 40 de grade in camp deschis si un consum energetic de maxim 500 mW. Cea mai mare provocare consta in realizarea unui asemenea senzor la costuri de productie de sub 500 de dolari bucata.
Din momentul in care americanii vor reusi fabricarea acestor camere ne putem astepta sa vedem cu totii prin intuneric, gratie smartphone-urilor de ultima generatie si a camerelor in infrarosu.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top