Sony a prezentat bateria ce functioneaza pe baza de hartie

Sony a demonstrat generarea de energie electrica de catre o baterie prototip, care functioneaza pe baza de hartie.
Noua baterie bio foloseste o mixtura de apa si enzime pentru a dizolva hartia in celuloza, principalul sau constituent. Dupa ce amestecul este agitat, in urma unei reactii chimice cu glucoza continuta in celuloza, bateria produce energie electrica suficienta pentru a pune in miscare un mic ventilator.
Mecanismul reprodus in cazul acestei baterii este similar cu cel al termitelor, care consuma lemnul pentru a obtine energie, printr-o reactie chimica ce are loc in timpul digestiei.
Potrivit unui reprezentant Sony, acest tip de baterie prezinta un real potential in viitor, fiind in totalitate bio, din componenta sa nefacind parte metale sau substante chimice toxice pentru mediu.

Celuloza descompusa cu ajutorul enzimelor este transformata initial in zaharuri, care apoi sunt procesate intr-o a doua etapa folosind alt tip de enzime. In urma noii reactii sunt eliberati ioni de hidrogen si electroni. Electronii rezultati sunt captati ca si electricitate intr-un circuit electric, in timp ce ionii de hidrogen sunt combinati cu oxigenul din aerul ambiant pentru a forma apa in stare pura.
Conceptul este inca experimental, el avand nevoie de imbunatatiri puternice in vederea obtinerii unei eficiente energetice sporite, care sa-i permita alimentarea unor produse, care apoi sa fie comercializate la scara larga.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top