Angajat.md – un site lansat de ANOFM pentru someri si angajatori

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a lansat site-ul specializat Angajat.md. Aici vor fi  plasate toate ofertele pe care le au de la angajatori. În plus, pe site orice persoană va putea să-şi înregistreze CV-ul  pentru ca un potenţial angajator să-l selecteze.
De asemenea, site-ul va corela automat cererile şi ofertele şi va promova serviciile agenţiei de ocupare a forţei de muncă.
Agenţia  Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a decis să deschidă portalul pentru ca serviciile lor să devină mai accesibile pentru cetăţeni.
„Avem foarte multe oferte de muncă, din toată ţara, dar oamenii nu cunosc sau nu vor să vină la oficiul Agenţiei, iar procedura de căutare a ofertei necesită timp. Şomerul trebuie să vină, să-şi lase CV-ul, noi să căutăm în baza de date, după care să-l sunăm să-i spunem ce oferte avem, dar aşa e simplu a accesat domeniul de care are nevoie şi vede imediat  datele  angajatorilor”, a explicat reprezentanta Agenţiei.
De asemenea, instituţia va lansa o campanie de informare a cetăţenilor despre serviciile pe care le oferă, în cadrul căreea vor fi realizate un şir de  materiale de presă şi afişe publicitare.
Sloganul portalului este ”Angajează-te!” și se referă la persoana în căutarea unui loc de muncă şi la angajator.
Directorul general al ANOFM, Ion Holban a declarat că a fost necesară modernizarea serviciilor acordate pe piaţa muncii, iar prin această schimbare agenţia se aliniază la practicile internaţionale.
Conform datelor oficiale, pe parcursul 2011 s-au înregistrat 67 mii de şomeri, iar rata şomajului la nivel de ţară a fost de 5,3%.
Prognoza pieţii muncii 2012 atestă că majoritatea populaţiei aptă de muncă se află în mediul rural, în timp ce locurile de muncă libere sunt înregistrate în mediul urban.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană care de câţiva ani implementează în R.Moldova diferite proiecte pentru consolidarea capacităţii de ocupare a forţei de muncă.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top