Tehnologii ce nu au viitor


Dacă achiziţionezi un telefon care este virf de gamă în prezent, în doar citeva luni acesta va fi considerat de nivel mediu. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul televizoarelor şi al PC-urilor.
Noi modele de telefoane, televizoare şi PC-uri vor fi lansate mulţi ani de acum înainte, însă anumite dispozitive vor fi înlocuite în totalitate şi vor fi păstrate doar de către colecţionari. Asa cum in prezent nu se mai folosesc aproape deloc modemurile prin dial-up pentru conectarea la Internet, CD playerele pentru a asculta muzică sau floppy disk-urile, aşa vor dispărea într-un viitor nu prea îndepărtat, mouse-ul, aparatele foto digitale (pocket), netbookurile şi telefoanele fixe.
Mouse-ul, va dispărea de pe piaţă, locul său fiind luat de tehnologii tactile şi de recunoaştere facială. Astfel utilizatorii nu vor nevoiti să apese pe butoane pentru a da o comandă PC-ului, ci va fi suficient un simplu gest al minii. Tehnologia de recunoaştere facială este folosită în prezent de Microsoft şi de Sony la consolele de jocuri Xbox şi PlayStation.
Aparatele foto digitale de tip pocket (de buzunar) sunt deja inutile avind în vedere că majoritatea producătorilor de telefoane mobile echipează terminalele lor cu camere foto de 8 megapixeli (MP), iar anul acesta vor fi introduse şi primele modele cu cameră foto de 16 MP. Cei care vor o cameră foto, în prezent, se orientează către modelele DSLR, care au devenit tot mai accesibile.
Netbookurile sunt tot mai ameninţate de tablete, care au o evoluţie spectaculoasă a vinzărilor. Piaţa tabletelor electronice va creşte în numai patru ani cu 1.200%,  conform datelor iSuppli. Cei de la Gartner estimează într-un raport, recent, că până în 2014, tabletele vor reprezenta 10% din vânzările globale de PC-uri.
Telefonul fix este tot mai puţin utilizat în zilele noastre, unde aproape toată lumea are un telefon mobil. Cu ait mai mult ca deja au fost si primele tentative de scumpire a convorbirelor telefonice prin fir.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top