Se poate intampla oricui. Cum a ajuns un japonez criminal pe Google

Un tribunal din Japonia a cerut gigantului Google sa isi suspende serviciul de “auto-complete search” dupa ce un barbat s-a plans in justitie ca a fost asociat de motorul de cautare cu o serie de crime.
Omul a afirmat ca, in momentul in care si-a scris numele pe internet, Google Instant a afisat 10.000 de rezultate in care numele sau este asociat cu o serie de crime pe care nu le-a comis, relateaza DigitaltrendsJaponezul a declarat ca se teme ca asocierea ii poate crea mari probleme, nefiind exclus ca cineva sa creada ca este un criminal in serie.Barbatul a dat in judecata Google, iar magistratii japonezi i-au dat dreptate, solicitand proprietarului motorului de cautare sa isi suspende serviciul de auto-complete search pana cand va rezolva problema.Potrivit Japan Times, Google a refuzat sa se supuna deciziei justitiei, pe motiv ca nu isi desfasoara activitatea dupa legislatia japoneza.Un proces similar a obligat Google, in Franta, sa stearga cuvintele “violator” si “satanist” din cautarile numelui unui barbat. Spre deosebire de cazul din Japonia, reclamantul fusese condamnat pentru coruptie de minori.

1 coment.:

Blogger spunea...

Using EasyHits4U you can earn free advertising credits by visiting other ads from a membership base of over 1,200,000 accounts. Earn advertising credits fast with a 1:1 exchange ratio.

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top