De ce totusi a fost inchis Megaupload ?

Pe 19 ianuarie, după protestele îndreptate împotriva controversatelor proiecte de lege împotriva pirateriei SOPA şi PIPA, Departamentul american al Justiţiei a hotărât închiderea site-ului de file-sharing Megaupload, acuzindu-i pe proprietarii acestuia de încălcarea legilor privind copyright-ul.
Insa nu toti cred în teoria oficială.
Pe internet devine tot mai populară o teorie schiţată pe Google+ de o elevă de liceu din Statele Unite, Shauna Myers: Creatorii site-ului Megaupload au fost luaţi în colimator de către justiţia americană pentru că urmau să lanseze o platformă muzicală online revoluţionară, Megabox.
Megabox ar fi urmat să fie un magazin de muzică online bazat pe un concept inedit. Artiştii ar fi putut să-şi vindă piesele şi albumele direct către consumatori, păstrind 90% din încasări (mai mult decât câştigă acum de pe urma unor magazine precum iTunes). Mai mult, artiştii ar fi urmat să fie plătiţi chiar şi în cazul descărcărilor gratuite. Cu alte cuvinte, artiştii ar fi fost plătiţi chiar şi în cazul în care şi-ar fi lansat gratis albumele pe internet.
În aceste condiţii, marii actori din industria muzicală ar fi rămas fără piine. Adepţii acestei teorii spun că reprezentanţii caselor de discuri americane au făcut lobby la Departamentul de Justiţie pentru închiderea site-ului Megaupload şi punerea sub acuzare a fondatorilor acestuia.

1 coment.:

Diana spunea...

Folosesc Fastupload.ro, este mult mai bun plus ca este gratuit, am 10GB spatiu pot sa trimit si fisiere cate vreau.. totul nelimitat!

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top