Dependenta de retelele sociale este reala!


Retelele sociale sunt deja parte integranta a vietilor noastre, insa studii recente scot la iveala un adevar mai putin placut: 95 % din populatia globului care foloseste astfel de retele este dependenta de ele si neglijeaza efectele adverse asupra creierului uman, scrie Gizbot.

V-ati gandit vreodata ca, de cate ori folosesti mesaje scurte pe care le postezi pe pagina ta Facebook sau Twitter, creativitatea va este reprimata si are de suferit.
Poate ca nu vi se pare nimic in neregula cu faptul ca v-ati obinsuit sa rezumati in cateva cuvinte lucruri pe care altadata le exprimati in fraze intregi, insa oamenii de stiinta ne avertizeaza ca un efect nociv asupra creierului uman este reducerea nivelului de atentie si concentrare.

Un studiu recent confirma faptul ca media duratei unui moment in care citesti o noutate gasita pe siteurile de socializare este de maxim 5 secunde, iar acum zece ani, ne lua cel putin 12 minute sa facem acelasi lucru.
In plus, stresul resimtit de creierul uman creste, iar o urmare fireasca aparuta in urma abuzului de retelele de socializare este scaderea puterii memoriei.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top