Conversatia lui Mark Zuckerberg cu un fost coleg de-al sau de liceu, inaintea lansarii retelei Facebook

Businessinsider.com a publicat o conversaţie pe Yahoo Messenger a lui Mark Zuckerberg cu un fost coleg de-al său de liceu, cu un an înainte de lansarea reţelei de socializare.
După cum s-a putut vedea şi în pelicula “Reţeaua de Socializare” (2010), Mark s-a hotărit să creeze reţeaua de socializare Facebook pe cind era student la Harvard. El fusese angajat de către doi colegi mai mari decit el, fraţii Winklevoss, să creeze o reţea de dating, însă în timp ce lucra la aceasta s-a decis să lanseze propriul său proiect. Reţeaua de socializare Facebook (numită iniţial The Facebook), care este estimată în prezent la 100 de miliarde de dolari.

Acest lucru poate fi văzut dintr-o conversaţie pe care Mark Zuckerberg, pe atunci în virstă de 19 ani, a purtat-o în 2003 – cu un an înainte de lansarea Facebook – cu fostul său coleg de liceu Adam D’Angelo, care avea să devină Chief Technical Officer la Facebook, în care cei doi discută despre ceea ce Facebook ar fi trebuit să fie:

Zuckerberg: Ţi-am spus că lucrez la un site de dating
Zuckerberg: Mă întreb cât de asemănător este cu Facebook
Zuckerberg: Pentru că vor fi lansate probabil în acelaşi timp
Zuckerberg: Doar dacă nu-i păcălesc pe oamenii cu site-ul de dating şi renunţ la proiect
D’Angelo: haha
Zuckerberg: Nu ştiu dacă oamenii s-ar înscrie pe Facebook dacă ar şti că este pentru dating
Zuckerberg: Cred că oamenii sunt sceptici când vine vorba de site-urile de dating
Zuckerberg: Totuşi, tipul care coordonează site-ul de dating îl va promova destul de bine
Zuckerberg: Mă întreb care este cea mai bună soluţie
Zuckerberg: Cred că Facebook-ul va atrage mulţi utilizatori, însă numai în cazul în care nu va fi lansat odată cu site-ul de dating.
Zuckerberg: Caz în care cele două se vor anihila reciproc şi nimeni nu va câştiga? Ai vreo idee?
D’Angelo: Am putea să facem o reţea socială ca friendster. Stanford are ceva similar pentru studenţii universităţii
Zuckerberg: Da, mă gândeam să fac aşa ceva pentru Facebook.
Zuckerberg: Mă enervează faptul că trebuie să fac site-ul pentru alte persoane, haha. Nu-mi place ideea să lucrez pentru alţii. Simt că cel mai bun lucru de făcut este să termin facebook-ul şi să aştept până în ultima zi când ar trebui să le predau proiectul şi să le spun ceva de genul “site-ul vostru nu e la fel de bun ca al meu, aşa că dacă vreţi puteţi să vă asociaţi cu mine… dacă nu vreţi, pot să vă ajut cu al vostru mai târziu”. Crezi că aş fi prea naşpa?
D’Angelo: Cred că ar trebui să le dai ţeapă
Mark Zuckerberg asa si a făcut. Fraţii Winklevoss l-au dat în judecată, susţinând că le-a furat ideea, însă cele două părţi au ajuns la o înţelegere evaluată la 65 de milioane de dolari. Facebook este aproape să facă primii paşi pentru listarea la bursă şi este evaluată în prezent la 100 de miliarde de dolari.

1 coment.:

Unknown spunea...

ballshits ., plin de hateri.

Mark Zuckerberg a fost genial si toata lumea incearca sa ocoleasca asta si sa gaseasca scuze .

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top