Vom putea controla Gadgeturile cu limba

Cercetatorii de la Georgia Institute of Technology (GIT) au dezvoltat un dispozitiv special care permite utilizatorilor sa controleze laptopurile, tabletele si alte gadgeturi precum carucioarele mobile, cu ajutor limbii.
Tongue Drive System prezinta o placuta de circuite si patru sensori care se plaseaza in interiorul gurii, pe bolta palatina.
Cu ajutorul sensorilor de miscare, sistemul permite utilizatorului sa foloseasca limba ca pe un mouse sau joystick. Informatia se transmite wirelles prin bluetooth.
Inventia a fost prezentata pe 20 februarie la IEEE International Solid-State Circuits Conference din San Francisco.
Dezvoltarea Tongue Drive System este sustinuta de National Institutes of Health, National Science Foundation si Christopher and Dana Reeve Foundation, in tentativa de a oferi persoanelor cu dizabilitati modalitati cat mai usoare de a se integra in societate.
“Va fi un ajutor nesperat pentru cei cu membrele amputate sau paralizati. Vor putea controla gadgeturile dar si carucioarele in care se deplaseaza”, a declarat Maysam Ghovanloo, profesor la Institutul Tehnologic din Georgia.
Puteti citi mai multe detalii pe site-ul institutului.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top