Inventatorul BitTorrent ataca televiziunea

Inventatorul BitTorrent, Bram Cohen, a prezentat la MusicTech Summit o noua tehnologie care va face ca transferul de date prin intermediul torrentelor sa continue in ciuda restrictiilor impuse de autoritati.
In demonstratia facuta, prezentata de gigaom.com, Cohen a aratat cum se poate rula un film sau o piesa audio in streaming dintr-o retea la care sunt conectate milioane de calculatoare.

In esenta, noua tehnologie va permite oricarui user sa vada filme, seriale si sa asculte muzica fara sa mai fie necesar sa le descarce pe propriul calculator. Asta printr-un nou tip de sharing peer-to-peer care aduna, ca intr-un puzzle, informatie de pe cele mai apropiate calculatoare.
In acest fel, pentru autoritati va deveni practic imposibil sa detecteze care este sursa streamingului si daca acesta are drepturi de autor pentru materialul respectiv.
“Telul meu este sa concurez cu televiziunea, sa o fac inutila”, a declarat Cohen. Inventatorul BitTorrent a afirmat ca este in discutii cu mai multi potentiali investitori. Nu a prezentat insa un termen la care ar putea lansa noul protocol.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top