Studentul care ar fi putut distruge Facebookul

Glenn Mangham, student în Marea Britanie, a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru că a spart faimoasa reţea de socializare estimată la 50 de miliarde de dolari.Glenn Mangham, în vârstă de 26 de ani, din localitatea York, a reuşit să spargă serverele Facebook şi să fure o parte din codul sursă al reţelei de socializare.


 Fapta sa a creat panică printre agenţii FBI, care au crezut iniţial că au de-a face cu un caz de spionaj industrial, scrie dailymail.co.uk.Britanicul care studiază Informatica a spart site-ul Facebook în luna aprilie 2011. El a fost diagnosticat cu sindromul Asperger şi nu a avut niciodată o viaţă socială. Glenn Mangham a susţinut în instanţă că gestul său a reprezentat un caz de hacking etic, de vreme ce intenţia sa a fost de a găsi vulerabilităţi ale site-ului, pe care Facebook le-ar fi putut corecta ulterior.Judecătorii britanici n-au fost de aceeaşi părere, astfel că l-au condamnat la opt luni de închisoare.

0 coment.:

Trimiteți un comentariu

Nu folosiţi cuvinte necenzurate

Statistici

Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Quality Web Hosting Hostgator.ro Blog din Moldova FREE Social Promotion

Share

 
back to top